Трябва да помните, че това е вашия сватбен ден, през който ние постоянно ви снимаме:) Затова е хубаво УСМИВКИТЕ и ПОЛОЖИТЕЛНОТО НАСТРОЕНИЕ да са преобладаващи. Не обръщай внимание, ако нещо не върви както сте планирали. (Ако, някой е закъснял. Нещо сте забравили и тем подобни ситуации). Приемайте всичко с усмивка.

Тъй като сватбения ден е дълъг:) над 11 часа:) То много внимателно подхождайте за избора на фризьор и гримьор. Прическата и грима трябва да издържат до края:) За грима избирайте само, качествен такъв, който да не потече и също така да не е блестящ. Желателно е да е матов. Колкото по-късно бъде направен грима, толкова повече ще издържи:)

Напишете график на целия сватбен ден, като се постараете да отделите поне 2 часа за фотосесията:)
Внимавайте с алкохола! Особено младоженеца и кума преди църквата. Прекомерното, черпене може да промени погледа ви и състоянието ви, когато застенете пред бога:)

Помнете, че гостите са дошли да уважат вас, а не вие тях. Това е вашия ДЕН:) и те ще се съобразят със всички ваши желания:)

Сватбения букет е по-добре да бъде компактен и съчетан с вашия стил на рокля, оформление на сватбата.

Внимавайте с цветята, когато ви ги подаряват след Венчавката – Има цветя, които случайно докосване могат да изцапат роклята или да повредят грима:)

Носете втори чифт обувки:) Удобни без токче за тържеството. Възможно и за фотосесията!:) Не се знае къде ще се наложи да я правим.

При подписването на гражданския брак не бързайте. Оставете малко време за заснемане:) Задължително погледнете към камерата и фотоапарата:) Също така желателно е да няма никой зад вас, по време на подписа:)

Помолете гостите си по възможност да стоят на определените за тях места и да не пречат на работата на фотографа и видеооператора. Знам, че някой булки казват, че някой от гостите е успял да хване някаква емоция, но това става в повечето случай защото е било попречено на фотографа той да я хване. Обяснете на гостите, че има човек на когото плащате за тази работа:) Телефоните все още не може да се сравняват с техниката на фотографа:)

Помолете тортата да я сложат в хладилника.

Ако имате някакви изненади един към друг:) Моля не ги крийте и от нас:) Хубаво е да знаем ако има заря или нещо друго предварително. Така ще можем да се подготвим:)

В църквата:) Когато свещеника се кръсти:) Кръстете се и вие:)

Разположете възрастните хора в ресторанта, така че те да виждат какво става на сцената:) а не да са с гръб:) Те едва ли ще танцуват цялата вечер.

Още веднъж – Булката трябва да е най-красивата и веселата в този ден:)